Sóc Almudena Francés i d’ofici contacontes contant i embarbussant arreu del món done voltes. Em dedique a contar contes i a animar a grans i menuts a endinsar-se en el plaer de la lectura. Sempre vaig tenir moltes preguntes i les vaig formular en veu alta; de les respostes, en vaig obtenir explicacions i boniques mentides i aquests van ser els primers contes que em van contar.

La curiositat em porta a fer-me moltes preguntes i els contes m’ofereixen respostes sorprenents a més de noves preguntes que m’ajuden a créixer.

Un dia vaig començar a contar i em va atrapar: posar paraules als fets, narrar allò inenarrable, oir el silenci i veure com el conte emergeix, repassar les mirades, veure fluir les emocions, generar preguntes i trobar algunes respostes.

En els últims deu anys he contat sobretot en col·legis i biblioteques –moltes– i en places, bars, hospitals, teatres, universitats… He organitzat campanyes d’animació lectora per a ajuntaments i biblioteques, sóc una de les promotores del “Festival de la paraula”; també he impartit cursos a mestres i pares que volen saber com contar.

Visc pensant com transmetre la passió per la lectura i de quina manera crear addicció als contes, a la vida.